Andreas Schleicher

Andreas Schleicher is in 1964 in Hamburg geboren. Hij is statisticus en doet onderzoek naar onderwijsvraagstukken. Hij is hoofd Indicatoren en Analyse van de afdeling Onderwijs bij de OESO. Hij is bovendien coördinator van het Programme for International Student Assessment (PISA-onderzoek).

Schleicher werkte van 1993 tot 1994 voor de International Association for Educational Achievement aan het Institut für Bildungsforschung in Nederland. In 1994 ging hij in Parijs als projectmanager werken bij het Centre for Educational Research and Innovation (CERI) van de OESO. Vanaf 1995 werkte hij hier aan de ontwikkeling van het PISA-onderzoek. In 1997 werd hij waarnemend hoofd van de afdeling Indicatoren en Analyse van de OESO, afdeling Onderwijs. In 2001 publiceert hij zijn eerste PISA-onderzoek in Duitsland. Sinds 2002 is hij verantwoordelijk voor het PISA-programma en is hij bij talrijke onderwijsprojecten betrokken.

De invoering van het PISA-onderzoek heeft tot veel kritiek geleid binnen het vakgebied. Op basis van de complexiteit van de materie nemen niet alleen onderwijswetenschappers deel aan de discussie, maar ook pedagogen, psychologen en andere wetenschappers met statistische vakkennis (wiskundigen, natuurkundigen, economen). Belangrijk punt van kritiek is het idee dat het onderwijs gestandaardiseerd zou moeten worden. Door het ontwikkelen van zogenaamde onderwijsnormen wordt vastgelegd welke kennis een leerling in een bepaald vak op een bepaald moment moet beheersen. Voor de critici is PISA een gereedschap om de testindustrie in het onderwijs te vermarkten.

Contact


Distributeur Imagine Filmdistributie
Theophile de Bockstraat 37
1058 TX Amsterdam
Contact info@imaginefilm.nl
Op de hoogte blijven

WAAR DRAAIT DEZE FILM ?


Klik hier voor meer informatie over tijden en tickets. 

ZELF EEN VERTONING ORGANISEREN


Wil je zelf een filmvertoning organiseren voor een vereniging, een club of gewoon voor een groepje geïnteresseerden? Vraag dan via dit formulier van Filmservice een licentie aan.