Gerald Hüther

'Je kunt een mens niet dwingen om zich te ontwikkelen. Je kunt hem er alleen toe uitnodigen.'

Prof. Dr. Gerald Hüther is een van de bekendste hersenonderzoekers in Duitsland. Hij werkt mee aan tal van projecten en initiatieven op het gebied van neurobiologisch preventieonderzoek. Hij schrijft wetenschappelijke boeken, houdt lezingen, organiseert congressen en adviseert de politiek en het bedrijfsleven. Hij geeft wetenschappelijke tijdschriften uit, en hij is medeoprichter van een netwerk voor opvoeding en opleiding. Hij verschijnt vaak als gast in radio- en tv-programma's om over zijn onderwerpen te spreken en ze toe te lichten.

Gerald Hüther studeerde en promoveerde in Leipzig en Jena. Vanaf 1979 was hij verbonden aan het Max Planck Instituut voor experimentele geneeskunde in Göttingen. Hij ontving de Heisenbergbeurs van de Deutschen Forschungsgemeinschaft en van 1994 tot 2006 leidde hij een door hem opgezette onderzoeksafdeling verbonden aan de psychiatrische kliniek in Göttingen.

Zijn doel is bekendheid te geven aan nieuwe inzichten op het gebied van hersenonderzoek en ze toepasbaar te maken in de praktijk. Hij ziet zichzelf als een bruggenbouwer tussen wetenschappelijke inzichten en het maatschappelijke of individuele leven. Zijn doel is het creëren van gunstige omstandigheden voor de optimale ontwikkeling van mensen op het gebied van opvoeding en onderwijs, maar ook op politiek en economisch bestuurlijk vlak.

Contact


Distributeur Imagine Filmdistributie
Theophile de Bockstraat 37
1058 TX Amsterdam
Contact info@imaginefilm.nl
Op de hoogte blijven

WAAR DRAAIT DEZE FILM ?


Klik hier voor meer informatie over tijden en tickets. 

ZELF EEN VERTONING ORGANISEREN


Wil je zelf een filmvertoning organiseren voor een vereniging, een club of gewoon voor een groepje geïnteresseerden? Vraag dan via dit formulier van Filmservice een licentie aan.