Sir Ken Robinson

'Als we de juiste voorwaarden creëren in onze scholen, en alle leerlingen oprecht op eigen waarde schatten, ontstaat er groei.'

Sir Ken Robinson is in 1950 in Liverpool geboren. Hij is een internationaal erkende pedagoog en onderwijsdeskundige met als bijzonder aandachtsgebied maatschappelijke ontwikkeling (innovatie en human resources). Hij is bovendien een begenadigd spreker over dit onderwerp. Zijn lezingen, onder andere die tijdens de beroemde TED-conferenties, zijn 25 miljoen keer bekeken op het internet. Robinson pleit voor een paradigmawissel in ons onderwijssysteem, daar de huidige lesmethoden, maar ook de inhoud van de lessen achterhaald zijn. Hij pleit ervoor om het 'divergent denken' (het onaangepaste denken), de creatieve geest en de intuïtie als uitgangspunt te nemen in ons onderwijssysteem. 98 procent van de kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar bezit het vermogen om onaangepast te denken, dat wil zeggen dat ze op een vraag meer dan één mogelijk antwoord kunnen zien. In de loop van de schooltijd neemt dat vermogen met grote sprongen af.

Sir Ken Robinson heeft met regeringen in Europa, Azië en de VS en met een aantal gerenommeerde internationale cultuurorganisaties en ngo's samengewerkt, zoals The Royal Shakespeare Company, Sir Paul McCartney's Liverpool Institute for Performing Arts, The Royal Ballet, The Hong Kong Academy for Performing Arts, de Europese Commissie, UNESCO, De Raad van Europa, het J. Paul Getty Trust en The Education Commission of the States. In 1998 leidde hij een overheidscommissie in het Verenigd Koninkrijk met als thema creativiteit, onderwijs en economie. Hieruit vloeide in 1999 het Robinson Report voort met als titel: All our Futures: Creativity, Culture and Education dat wereldwijd zeer goed ontvangen werd.

Van 1989 tot 2001 was Sir Ken Robinson hoogleraar kunstonderwijs aan de Universiteit van Warwick. In 2001 werd hij adviseur van de voorzitter van de J. Paul Getty Foundation. Tegenwoordig woont hij in Los Angeles. In 2003 werd hij voor zijn verdiensten door koningin Elisabeth II tot ridder geslagen.

Contact


Distributeur Imagine Filmdistributie
Theophile de Bockstraat 37
1058 TX Amsterdam
Contact info@imaginefilm.nl
Op de hoogte blijven

WAAR DRAAIT DEZE FILM ?


Klik hier voor meer informatie over tijden en tickets. 

ZELF EEN VERTONING ORGANISEREN


Wil je zelf een filmvertoning organiseren voor een vereniging, een club of gewoon voor een groepje geïnteresseerden? Vraag dan via dit formulier van Filmservice een licentie aan.