Yang Dongping

'Onze kinderen hebben een voorsprong aan het begin, maar uiteindelijk verliezen ze.'

Yang Dongping is hoogleraar aan het Beijing Institute of Technology, afdeling onderwijs en pedagogie, en hij leidt de overheidsorganisatie 'Onderwijs in de 21e eeuw' die de regering adviseert op het gebied van wetgeving rondom het onderwijs. In zijn onderzoek houdt hij zich vooral bezig met gelijke kansen in het onderwijs, met name op het Chinese platteland. Hij is co-auteur van het China Educational Development Yearbook oftewel The Blue Book of Education.

Yang vindt het huidige onderwijssysteem in China zorgwekkend daar het niet kindgericht noch toekomstgericht is. Hij durft zelfs kritiek te uiten op de zogenaamde Wiskundeolympiades in China, die er alleen op gericht zijn de prestatiedruk en de concurrentiestrijd te verhogen. De onderwijssector in China is sinds de invoering van de markteconomie booming business geworden. Er zijn inmiddels al 14 bedrijven aan de Amerikaanse beurs genoteerd die zich toegelegd hebben op bijlessen voor scholieren. Hun slogan 'kinderen mogen niet al aan de start verliezen' leidt ertoe dat ze uiteindelijk met het doel in zicht toch verliezen, aldus Dongping. Het bewijs daarvoor vinden we terug in treurige statistieken: Sinds vele jaren is zelfmoord de meest voorkomende doodsoorzaak onder jongeren in China. En de tendens is nog steeds stijgende.

Contact


Distributeur Imagine Filmdistributie
Theophile de Bockstraat 37
1058 TX Amsterdam
Contact info@imaginefilm.nl
Op de hoogte blijven

WAAR DRAAIT DEZE FILM ?


Klik hier voor meer informatie over tijden en tickets. 

ZELF EEN VERTONING ORGANISEREN


Wil je zelf een filmvertoning organiseren voor een vereniging, een club of gewoon voor een groepje geïnteresseerden? Vraag dan via dit formulier van Filmservice een licentie aan.